گپ و گفت با نویسنده‌ای که ۴ کتاب امام رضایی دارد | هیچ وقت به تکرار نرسیدم گوهرشاد خاتون گزارشی از حضور کاروان زیر سایه خورشید در منزل خانواده شهدا | مهمانِ مامان در آستانه تاریخ رند (۰۳/۰۳/۰۳) وزارت بهداشت برای متقاضیان سزارین‌های تقویمی خط‌ونشان کشید درباره خبرنگار شهیر فلسطینی که مهمان جشنواره «صبح» است | خون دلی که لعل شد‌ تیم ملی هاکی بانوان کشور در جایگاه پنجم آسیا قرار گرفت مردان و زنان ایرانی سال گذشته در چند سالگی پدر و مادر شدند؟ آشنایی با بیماری‌های شایع زنان و درمان آن اضطراب درونی والدین و چرخه سرنوشت فرزندان نگاهی به کارنامه استاد دانشگاه رادیوی «پکن» که بانویی مشهدی بود | سه میلیون کلمه چینی فارسی شد برنامه‌های جوانی جمعیت از رشد ۱۸ درصدی زایمان‌های سوم به بعد تا پیشگیری از سقط ۴۰۰۰ جنین بانوان بخوانند| عفونت‌های زنان و چند باور اشتباه آمار طلاق پس از ۳ دهه کاهشی شد آسیب شناسی سرودهای تولید شده با تکیه بر «هویت دخترانه» پادکست | بانویی که احیاگر قدیمی‌ترین صندوق پوش مرقد مطهر امام رضا(ع) است شیب نزولی نرخ باروری در کشور متوقف شد خراسان رضوی رتبه نخست کشوری ارائه تسهیلات جوانی جمعیت را کسب کرد راهبرد‌های دستیابی زنان به فرصت‌های شغلی مناسب MRI پیشرفته نارسایی قلبی پنهان در زنان را آشکار می‌کند! رشد استقبال زنان از رمزارز‌ها در سال‌های اخیر افزایش سهم زنان از اشتغال بخش صنعت در ۱۷ استان | معمای اشتغال نیمی از زنان «سیستان و بلوچستان» در صنعت
سرخط خبرها
بحران آشفتگی خواب در مراحل مختلف زندگی زنان

بحران آشفتگی خواب در مراحل مختلف زندگی زنان

  • کد خبر: ۲۱۵۳۵۰
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۱
با توجه به اینکه خواب یک فرآیند پویا است که در طول زندگی یک زن تکامل می‌یابد. با درک بایدها و نبایدهای خواب در مراحل مختلف زندگی، زنان می‌توانند عادات سالمی را برای بهبود کیفیت خواب به کار بگیرند؛ از تعیین ساعت مشخص خواب گرفته تا مدیریت نوسانات هورمونی که همگی در چگونگی کیفیت خواب موثر است.

به گزارش شهرآرانیوز، خواب یکی از جنبه‌های اساسی سلامت انسان است و نقش مهمی در سلامت جسمی، ذهنی و عاطفی ایفا می‌کند. با این حال، نیاز‌ها و الگو‌های خواب زنان می‌تواند در مراحل مختلف زندگی به دلیل تغییرات هورمونی، عوامل سبک زندگی و مسئولیت‌های اجتماعی متفاوت باشد. در این مطلب، به نکات ضروری برای بهبود سلامت خواب در ادوار مختلف زندگی زنان اشاره می‌شود.

نوجوانی و اوایل بزرگسالی

در دوران نوجوانی و اوایل بزرگسالی، افراد اغلب درگیر فعالیت‌های تحصیلی، اجتماعی و حتی تفریحی هستند. داشتن یک برنامه خواب ثابت برای تنظیم ساعت داخلی بدن یا ریتم شبانه‌روزی، ضروری است. این مسئله به بهبود کیفیت و مدت‌زمان خواب کمک می‌کند. تحقیقات نشان داده است که الگو‌های نامنظم خواب می‌تواند تعادل هورمونی را مختل کند، بر خلق و خو، عملکرد شناختی و سلامت کلی تأثیر منفی بگذارد.

سنین باروری

برای زنان در سنین باروری، نوسانات هورمونی در طول چرخه قاعدگی می‌تواند بر الگو‌های خواب تأثیر بگذارد. اولویت دادن به بهداشت خواب با تاریک، ساکت و خنک نگه داشتن اتاق خواب یا انجام تکنیک‌های آرامش‌بخش مانند تنفس عمیق یا مدیتیشن، می‌تواند به کاهش علائم پیش از قاعدگی (PMS) و بهبود کیفیت خواب کمک کند. مطالعات علمی بر نقش بهداشت مناسب خواب در کاهش اختلالات خواب تأکید کرده‌اند.

دوران بارداری

بارداری، تغییرات فیزیولوژیکی قابل توجهی را به همراه دارد که می‌تواند بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد. در دوران بارداری، حالت یا وضعیت فیزیکی راحت در حین خوابیدن بسیار مهم است. معمولاً به مادران باردار توصیه می‌شود به پهلوی چپ بخوابند، زیرا این حالت جریان خون‌رسانی به جفت را بهبود می‌بخشد و خطر افزایش فشار خون را کاهش می‌دهد. تحقیقات علمی نشان داده است که این وضعیت خوابیدن، سلامت مادر و جنین را در طول خواب افزایش می‌دهد.

دوران یائسگی و بعد از آن

زنان یائسه اغلب دچار گر گرفتگی و تعریق شبانه می‌شوند که این حالات می‌تواند خواب را مختل کند. خنک نگه داشتن بدن در طول شب با تنظیم دمای اتاق، پوشیدن لباس خواب گشاد و استفاده از ملحفه‌های ضد رطوبت می‌تواند به مدیریت این علائم کمک کند. مطالعات علمی نشان می‌دهد که خوابیدن در یک محیط خنک می‌تواند دفعات و شدت گر گرفتگی را به حداقل برساند و کیفیت خواب را بهبود ببخشد.

زندگی مشترک

از آنجا که بسیاری از خانم‌ها دارای مسئولیت‌های شغلی، خانوادگی و شخصی هستند، لازم است که برای رسیدگی به تمام این وظایف، زمان خود را به درستی مدیریت کنند. در این میان اختصاص زمان کافی برای خواب بسیار مهم است. خواب کافی با بهبود عملکرد شناختی، ثبات خلق و خو و مدیریت استرس مرتبط است. تحقیقات علمی بر نقش خواب در افزایش توانایی انجام کار‌های متعدد به طور مؤثر تأکید می‌کند.

دوران پیری

با افزایش سن در زنان، الگو‌های خواب ممکن است تغییر کند و چرت زدن در طول روز به یک نیاز طبیعی برای بدن تبدیل شود. هرچند چرت‌های کوتاه و اصولی می‌توانند انرژی را افزایش دهند، اما باید توجه داشته باشید که مدت‌زمان چرت‌های شما طولانی و یا نزدیک به ساعات شب نباشد، زیرا خواب شبانه را مختل می‌کند. مطالعات علمی نشان می‌دهد که چرت‌های به‌موقع می‌توانند عملکرد شناختی و خلق و خو را، بدون تأثیر منفی بر خواب شبانه، تقویت کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.